''Herkesi fişliyorsunuz, çıkın!''

BDP'li Bengi Yıldız, protesto yürüyüşünü görüntüleyen polislere böyle tepki gösterdi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenler Derneği’nce (MEYA-DER) Batman’da düzenlenen protesto yürüyüşü sırasında Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şubesi’nde görevli ellerinde fotoğraf makineleri olan polislere tepki gösterdi. Yıldız, "Toplanmayacak mıyız? Herkesi fişliyorsunuz, çıkın" diyerek, sivil kıyafetli polisleri, iterek alanın dışına çıkardı.

BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız ve Belediye Başkan Vekili Serhat Temeli’nin de katıldığı MEYA-DER üyelerinin bugün yapmak istiği protesto yürüyüşü, çevik kuvvet polislerinin sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Batman Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şubesi’nde görevli sivil polislerin, Atatürk Parkı’nda toplanmaya başlayan MEYA-DER ve BDP’lilerin fotoğraflarını çekmesi, BDP’li Milletvekili Bengi Yıldız’ın tepkisine neden oldu. Yıldız, polislerin kolundan tutarak, "Toplanmayacak mıyız? Yakından herkesi fişliyorsunuz, çıkın" dedi. Yıldız, ellerinde fotoğraf makineleri bulunan sivil polisleri, iterek toplanma alanı dışına çıkardı.

Atatürk Parkı’nda toplanan MEYA-DER ve BDP’li yaklaşık 1500 kişi, buradan Sanat Sokağı’na yürümek istedi. Ancak bu kez polis göstericilerine yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine Vali Ahmet Turhan ile yapılan telefon görüşmesi sonrasında yürüyüşe izin verildi. Ancak çevik kuvvet polisi, göstericilerle birlikte yürüdü.

Daha sonra BDP’li Milletvekili Bengi Yıldız burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Kürt sorununu çözmek zorunda olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Türkiye, geçmişte yaşanan suçlarla ilgili Kürt halkından özür dilemek zorundadır. Bölgenin birçok yerinde toplu mezarlar ortaya çıkmaktır. O çocuklar şüphesiz bizim çocuklarımızdır. O çocuklar şüphesiz bu halkın dili kültürü için hayatını feda etmiş insanlardır. Ve biz onların önünde saygıyla eğiliyoruz. Toplu mezarlar kısmi olarak da olsa açılıyor. Ama insanlarımızın kemikleri dahi bize çok görülüyor. Adli tıpa gönderiliyor 6 ay, 1 yıl bu kemikleri burada kalıyor. Batman’da MEYA DER Başkanı Fatma Kurhan eve giderken iki sivil araç önünü kesiyor ve tehdit ediliyor. Eğer Batman Valisi Ahmet Turhan’ın haberi varsa bundan çok tehlikelidir yoksa da çok vahimdir. Buradan onları uyarıyoruz." Konuşmalar sonrasında kalabalık olaysız dağıldı.

Haber DHA alınmıştır...

Ucube ise ulemaya danışın!

Yazıya başlarken sanatsal ifadelerle yada edebi bilgiler içeren sözcüklerle başlamayacam. Umarım yazımın sonuna öyle biter.

Ağrı'da yapımı hala süren bir heykel,  Tayip Erdoğan tarafından ucube tanımı ile tekrardan dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardı. ''Bir ucube'' bağdaştırdı, bu yetmiyormuş gibi birde kültür bakanı Ertuğrul Günay'ın açıklaması: ''başkanımız onu demek istememiştir'' demesi, başbakanın ise kendi bakanını yalanlaması, sonrasında heykelden anlamak için güzel sanatlar fakültesinden mezun olmamıza gerek yok demesiyle birlikte bu ülkede ''sanat ve sanatla'' ilgilenen, sanat insanlarına ne gözle bakıldığını birkez daha gördük. Sanırım biz fotoğrafçılarda artık bu potanın altında girmiş oldu. 

Fotoğraf çekmek için bulunmaz yerlerin bulunduğu bir ülkede yaşamamıza rağmen, nedense fotoğraf çekmemiz her yerde yasak oluyor. Bir yerde DSLR makinemizle (kısaca profesyonel makine) fotoğraf çekmeye kalkıştığımızda, omzumuza bir el yaklaşır: ''yasakkk kardeşim!...'' der. Neden diye sorduğunuzda ise cevap gayet basittir: ''güvenlik önlemleri için'' peki hangi güvenlik önlemleri için,çekim yapılan yer üstelik askeri bölge değil(!) Çekim yapılan yer izmirde bir metro istasyonu! Görevli ise devam ediyor: belkide terörist olabilirsiniz ve burayı bombalamak için çekebilirsiniz demesi!  Bir sıradan bir görevlinin (küçümsemek anlamında kesinlikle) sanat için fotoğraf çekmesi engelleniyorsa, ki fotoğraf çeken kişiler heryerde baskı altındadır.  Sanat alanında ilerlememiz çok normal sanırım.

Kader

Zeki DEMİRKUBUZ'un çekmiş olduğu ve çekmeyi düşündüğü filmler için öncelikle dile getirmemiz gereken şey, ''ışık''  kullanmaması. Sanal ışıktan çakan ve tamamen doğal ışık ve kurmacadan uzak ışık bulamaçları,  onlarca elektrik kabloları, yetmeyince jenaratör ve bunların üstüne eklenen ışık şefi de cabası sanırım! Bundan dolayı uzak duruyor ''ışık''tan ve elinin tersi ile de itiyor diyebiliriz!

Kimsenin yada birilerinin irdelemekten çekindiği/korktuğu konuyu ele alan DEMİRKUBUZ, başkasına aşık olan bir kadına, aşık olan adamın hayatında neler yaşadı ve nelerinin elinden kaydığını ve orusbuluk yaparak geçimini

FOTOĞRAFIN CAZİBESİ

''Meleklerin sesi sandığımız, cehennemin dibindekilerin türküsüdür...''  F.Kafka

Siyah Beyaz fotoğrafta renkli obje



 
 







6 adet ''ekran görüntüsü'' fotoğrafı ile renkli fotoğrafı siyah beyaz çevirerek, o siyah- beyaz fotoğrafta istediğimiz bir nesneyi-objeyi renkli çıkartarak fotoğrafınızı daha ilginç kılmanızı sağlayacak. Fotoğrafın üzerini tıkladığınızda orjinal boyutunu ile görüntüleyebilirsiniz.   Proğram ismi:
'''Adobe/photoshop CS-4'''

SOKAK FOTOĞRAFÇILARI