Kayıp Özgürlük

Evinden dışarıya çıkan Deniz, dışarıda onu bekleyen kötü sürprizden habersiz bir şekilde ilerliyordu, onun önünü zamanın karanlık gücü olan JİTEM elamanlarınca kesildi ve o dönem JİTEM'in sorgulama işlemleri için kullanıldığı yere götürüldü. 3 hafta boyunca işkence gören Deniz'in babası onun bu durumu karşısında kalp rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede aynı odada kaldığı hastanın, oğlu ise, Deniz kaçıran JİTEM elemanlarının şefi  Kemaldi. Kemal ilerleyen zamanda Deniz'in kardeşine aşık oldu ve aşkını itiraf etti.  Deniz'in kız kardeşi, Kemal'i bir konsere davet eder, konser de, Deniz'in işkence sırasında mırıldandığı '' tev tev tew veyvike

Sanatı sokakta yapmasını da bililirz

Son günlerde tartışılan Devlet Tiyatroları kapatılacak mı sorularını birinci ağızdan cevap geldi. Kültür ve Turizm Bakını: Ertuğrul Günay; DTlerin kapatılması diye birşey söymediğini açıklarken. Kendisinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Ancak RT Erdoğan'ın kızının bir tiyatrodan ayrılmasının üzerine bu olayın patlak vermesi ise akıllarda soru işareti bırakmıyor değil(!) Kamuoyunu meşgül eden olayın ardından oyuncu hakkında inceleme başlatıldığı söylenildi.

İz bırakan sanatçılarımız

Türk fotoğraf tarihine damgasını vurmuş usta fotoğrafçılar Büyükçekmece Fotoğraf Derneği’nin (BUFOD) katkılarıyla Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen “Fotoğrafa İz Bırakanlar” adlı sergide bir araya gelecek.

Ara Güler, Ersin Alok, Güler Ertan, Gültekin Çizgen, Halim Kulaksız, İbrahim Zaman, İzzet Keribar, Lütfi Özgünaydın, Nadir Ede, Ozan Sağdıç, Sabit Kalfagil, Sıtkı Fırat ve Yusuf Tuvi’nin eserlerinin

Sanata tahammülsüzlük

İkisi kız dört İngiliz sabah saatlerinde Malatya'da şarkı söyleyip para toplamaya başladı. Avrupa'nın her yerinde adım başı rastlanan görüntü zabıtayı rahatsız etti. 'Dilenmek yasak' diyen zabıtalar dil bilmeyince sokak şarkıcısı turistleri el kol haraketleri ile meydandan uzaklaştırdı.

Fotoğrafın sırrı çözüldü!

Çin'li sanatçı Liu Bolin, kendisini boş bir tuval olarak kullanıyor. Şimdiye kadar: Olimpiyat Stadı, telefon kulübesi, tuğlalar ve süper market rafları önünde '' bukalemun '' gibi kaybolmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak Çin'li sanatçı ülkesinde kendi sanatına ve sanata saygı duyulmamasından yakınmakta. Ülkesinde bir çalışma atölyesi bulunan sanatçı 2005 yılında hükümet karşıtı propaganda yaptığı gerekçesiyle atölyesi kapatılmıştı. Fakat sanatçı bu durum karşınında yılmayarak sanatını icra etmeye devam etti. Atölyesinin kapatılması

Tahir ÖZGÜR İzmir'de


GÜZEL İZMİR'DEYİZ...
Sarıkeçililer ile yıllar önce çıktığımız göçümüz sürüyor.
Yurt içi ve yurt dışında bir çok yerde yarınları aradık birlikte.
Bu kez Güzel İzmir'deyiz.
Sarıkeçililer:Yarınsızlığa Göç Sergim ile 7 Nisan Perşembe Saat 19,30'da Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde açılıyor.
İzmirli Dostları, yolu düşenleri göçümüze katkı vermeye beklerim.

X Işınlarında fotoğrafa baktınız mı?

     





X-Işınları yöntemi kullanılarak çekilen bu fotoğraf, fotoğrafın bir başka halini göstermekte...Kemiklerinizi yada vücudunuzu daha önceden böyle görme imkanına kaçımız eriştik acaba. Yada vücudumuzda gerçekleşen bir kırık ile sadece o bölgeyi görebiliyorduk. 

Elektrik santrallerinin yada trafolarında bulunan o meşhur ''kuru kafa'' fotoğrafınıda x-ışınları yöntemi ile çekilen fotoğraf yukarıda mevcuttur. Ancak uyarı amacı ile konulan ''kuru kafa'' ile x-ışınları yöntemi kullanılarak çekilen ''kuru kafa'' arasında bi fark gözlere çarpmakta. Fotoğrafta model sırıtık bir şekilde poz vermiş durumda. Aşağıda ise ayak kaval kemiklerinden oluşan çarpraz kemikler ise uyarı levhasıyla aynı.

Bir diğer fotoğraf ise insanlığın  başına bela olan ''sigara''ya bir gönderme yapılmakta. İlk başta yakılan ve sonra ciğerlerine tenafüs eden o zehirli havada özgür olduğunu sanan sigara tiryakileri aslında ellerinin kelepçelendiğinin farkında bile olmadan gündelik hayatlarına devam ediyorlar.

Ne diyelim artık, sigarasızda karizmanın mümkün olduğununa inanlardanız...

Fotoğraflar sabah gazetesinin fotoğraf albümünden alınmıştır...

Kodak Z980 genel bakış

Kodak EasyShare Z980 dijital fotoğraf makinesi : Kodak dijital fotoğraf makinesi ürün serisinin 24x optik zumlu yeni üyesi Kodak EasyShare Z980 modelini duyurdu. Yüksek zum yeteneğine sahip olan Kodak Z980 dijital kamera göz alıcı kontrolleri ve sürekli Kodak'ın yüksek kalitede fotoğraflar veren yenilikçi Smart Capture (Akıllı Çekim) teknolojisi ile dikkat çekiyor. Güçlü bir yapıya ve çok yönlü kullanım özelliklerine sahip olan Kodak EasyShare Z980 dijital fotoğraf makinesinde 26 mm geniş açı çekim özelliği, profesyonel kalitede görüntü