Ekim ayı başlarken

Ekim ayı başlarken, Sokak Fotoğrafçıları olarak; savaş fotoğrafçıları konusunu seçmiştik. Bu konuyu seçerken aslında, tankların yanında, uçak savaşların üzerinde kol gezdiği alanda foto-muhabirlik yapan meslektaşlarımızın dışında, şuan bir şeye değinmek istedik. Avrupa'da şuan için muhteşem bir kriz var. Bu kriz kapının eşinde bizi de beklemektedir. Avrupa'da gerçekleşen bu krizi Avrupa'daki haber ajansları ''Avrupa Baharı'' olarak nitelendirmektedir. Evet biz bu Bahar'ı Tunus'ta yaşamıştık. Sonrasında ise bir domino etkisi yaratmıştı.

Kısa bir yazı

Evet yazının başlığında da belirttiğimiz gibi yazı kısa ve öz olmasına dikkat ettik. 2 yıldır bu adreste blog yazarlığı yapmaktayız. 2 yıldır emeklerimizi, yaşadıklarımızı, haberleri, fotoğrafları, yaşanmışlıkları bu adreste sizlerle paylaştık. 2 yıllık okuyucu ve siteyi ziyaret eden, hedef rakamı şuan için aşmış durumdayız. Bu kadarını beklemiyorduk bu yola başlarken. Yola devam ederken de hedefleri artırıp, sizlerle paylaşıp,  daha  anlaşılır ve sade bir blog yazarlığı yapacağımızı ''işlerden güçlerden vakit bulursak ;)'' belirtiriz... 

Yeni bir başlangıç için


Sokak Fotoğrafçıları olarak, uzun zamandır yayım hayatımızı sizinde destekleriniz ile sürdürmekteyiz. Okurlarımızın damaklarında daha kalıcı/lezzetli bir tad bırakabilmek için belirli bir yayım dizisi hazırlamayı düşündük. 

Bu düşünce doğrultusunda her yeni bir ay için; Sokak Fotoğrafçılarında bir konu belirlenip, o ay içerisinde o konu ile ilgili düşüncelerimizi-deneyimlerimizi (bizlerin/bizim yaşadığımız, ''yaşanmış ise'') - deneyimleri-makaleleri-vs-ne varsa sizlerle buluşturacağız.

12 Eylül'ün Ardından


Bundan 32 yıl önce, asker yönetime el koydu. Kendi deyimleri ile aslında demokrasiyi getirmişlerdi. Ancak bu demokrasi aslında, tarihimizin bir kara lekesi olarak ismini yazdırmıştı. İşte bundan 32 yıl önce birileri geldi darbe yaptı ve hala