Dünya'da ki basın ajanslarından seçmeler

Associated Press (AP) tüm medya platformları ve biçimleri, Dünyanın dört bir köşesinden tarafsız haber sunan, küresel haber ağıdır.  Tüm dünya ilişkin haberleri AP çalışanları takip ederek yayına sunar. 1846 yılında kurulan AP bugün news gathering (haber toplama) bağımsız
en büyük ve en güvenilir kaynaklardan biridir. AP metin kapsamında olan, fotoğraf, grafik, ses ve video günlük gazete, radyo, televizyon ve online müşterileri binlerce hizmet veren, dünyanın bilgi sisteminin bel kemiği olarak kendini görmektedir.

New York Merkezi, AP misyonunun doğru dengeli ve bilinçli raporlar ile en yüksek kalite, güvenilirlik ve ayırt edici haber servisleri ve nesnelliği sağlamak, temel küresel haber ağı olmaktır. 3700 çalışanı bulunur - newsgatherers bunların 300'ü aşkın kişi dünya genelinde farklı ülkelerde çalışmaktadır.

AP üyeleri, uluslararası abonelerine saat haber akışı ve ticari müşterilerine tedarik etmektedir. Bu sektörün en gelişmiş dijital fotoğraf ağı, 24 saat sürekli güncellenen online haber servisi, state-of-the-art televizyon haber servisi ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük radyo ağlarından birine sahiptir. Aynı zamanda tarihsel ve güncel görüntülerinin dünyanın en büyük koleksiyonlarından biri olan ticari bir dijital fotoğraf arşivi vardır.

Ayrıca AP bugüne kadar 49 ''Pulitzer'' ödülü almıştır.

Bilgiler AP resmi sitesinden alınarak düzenlenmiştir... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder