Nikon D90

Nikon D90 dijital SLR kamera : Nikon Avrupa dijital SLR ürün serisinin yeni üyesi Nikon D90 dijital SLR fotoğraf makinesini duyurdu. Dünyanın video kayıt özellikli ilk orta sınıf dijital SLR modeli olma unvanına sahip olan yeni Nikon D90 dijital fotoğraf makinesi çarpıcı görüntü kalitesi ve D300 gibi amiral gemisi DX format modellerden miras aldığı yenilikçi ve yüksek performanslı fonksiyonlarıyla gerçek anlamda sinematik görüntüler vererek her seviyeden fotoğraf tutkunlarına fotoğrafçılık dünyasında yeni kapılar açıyor. 12.3 megapiksel
çözünürlüğü, yeni tasarım DX format CMOS görüntü sensörü ve Nikon'a özgü EXPEED görüntü işleme konsepti ile Nikon D90 dijital SLR fotoğraf makinesi kaliteli görüntüleri adeta garantiliyor. Live View, Active D-Lighting ve 200-3200 aralığındaki ISO değerleri cihazın dikkat çeken diğer yönleri...

Nikon D90 DSLR kamera
Nikon Avrupa Ürün Müdürü Jordi Brinkman: "Nikon D90'ın D300 modelinden direkt olarak miras aldığı görüntü teknolojisi kombinasyonu ve Live View, D-Movie, Scene Recognition ve Picture Kontrol gibi yenilikçi özellikler Nikon'un görüntüleme teknolojisindeki liderliğini bir kez daha göstermektedir. Kameranın yeniliklerine ek olarak, CMOS sensör ve son derece geni ISO değer aralığı gibi yüksek performans özellikleri ile bu yeni DSLR fotoğraf makinemizin fotoğrafçılık alanında bir adım ileriye gitmek isteyen tüm fotoğraf tutkunlarından ilgi göreceğine eminiz."
 Nikon D90 kamera teknolojileri
Nikon D90 SLR kamera DX format CMOS sensörü sayesinde genişletilmiş kapasitesi ile ve 12.3 megapiksel efektif çözünürlüğü ile görüntülerde son derece detay sağlıyor. 200 ile 3200 arasındaki ISO ışık duyarlılık değerleri detayları zengin ve düşük noise sahip oranlarına fotoğraflar üretirken beklenenin üzerinde bir tonlama zenginliği de veriyor.

D90 Nikon EXPEED teknolojisi
Nikon D90 kameranın EXPEED teknolojisi, Nkon'un mevcut D-SLr modellerinden bildiğimiz yüksek kalitede ve yüksek hızda görüntü işleme kapasitelerini en yüksek seviyeye çıkarıyor. EXPEED teknolojisi ile aynı zamanda Live View ve yeni Yüz Tanıma Sistemi gibi diğer güçlü özelliklerin performansları da yükseltilmiş oluyor. Yüksek kontrastlı ışıklandırmaya sahip ortamlardaki çekimlerde kaybolan görüntü detayları konusunda ise Active D-Lighting özelliği fotoğrafın çekildiği esnada görüntülerin karanlık ve aydınlık kısımları arasındaki dengeyi hassas bir şekilde ayarlıyor.

Nikon D90 3 inç Live View LCD
Nikon D90 dijital SLR fotoğraf makinesinin penta prizma şeklindeki gövde yapısında göz hizasında bir vizör bulunuyor ve bu vizör orijinal görüntüyü yüzde 96 oranında ekrana yansıtıyor. Fotoğraf çekimlerinde vizör yetersiz kaldığında Nikon D90 kameradaki Live View butonuna basarak çekeceğiniz kareyi 3 inç (7.6 cm) büyüklüğündeki ve 170 derece görüş açısı sunan LCD ekran üzerinden birebir izleyerek değerlendirebiliyorsunuz. Kameranın yaklaşık 920k piksel LCD ekranı Live View desteği ile üç farklı kontrast tespit moduna sahip: Face Priority (Yüz Öncelikli) , Wide Area (Geniş Alan) ve Normal Area (Normal Alan).

Nikon D90 SLR kamera ile video kayıt
Nikon D90 modeli video kayıt fonksiyonuna sahip olan ilk orta sınıf dijital SLR fotoğraf makinesi olma özelliği taşıyor. Cihaz hareketli JPEG formatında süper kalitede video kayıt imkanı sunuyor. Normal video kameralarla karşılaştırıldığında Nikon D90 kameranın çok daha büyük bir sensöre sahip olması dolayısıyla çok daha yüksek bir görüntü kalitesi elde ediliyor.


1 yorum:

  1. NİKON DX 22mm31 Temmuz 2019 18:10

    NİKON DX 22mm lenses super ama yok daha icad edilmedi

    YanıtlaSil