Savaş fotoğrafçıları / Vedat Yenerer

Vedat Yenerer, Savaş muhabiri, gazeteci ve yazar, belgesel yapımcısı.
1965'de İstanbul'da dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu.

Üniversite eğitimi sırasında Sipa Press ve Cumhuriye Gazetesi'nde çalışmaya başladı. Beş yıl Cumhuriyet Gazetesi'nde çalıştıktan sonra, sırasıyla Show TV, 32.Gün Programı, Star TV, Kanal D  ve Habertürk’te savaş muhabirliği ve aynı zamanda Haber Araştırma Müdürlüğü yaptı. İlk savaş muhabirliği tecrübesi  1989'daki  Romanya'daki iç savaşı sırasında olmuştur. Sonrasında aralarında Irak, Filistin, Lübnan, Kosava, Azerbaycan, Arnavutluk, Afganistan, Çeçenistan, Eritre, Gürcistan, Sudan, Somali, Keşmiş gibi dünyanın çeşitli sıkıntılı bölgelerinde gazeteci ve TV muhabiri olarak görev yaptı. 2002'de Atatürk Kültür Merkezi'nde 17 savaş bölgesinde çektiği yaklaşık 90 fotoğrafını ve malzemelerini 16 gün boyunca sergiledi.

Vedat Yenerer ergenekon operasyonu kapsamında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Evlerinde bulunan tek atımlık antika tüfek bulunması sebebi ile örgüt üyeliği ile suçlanarak bir süre cezaevinde kalmış sonrasında ise tahliye edilmiştir.

Sanatçının savaş fotoğraflarına dair fotoğraflar çok az olmasının nedeni ise sanırsam ergenekon operasyonu kampsamında adının duyulmasındadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder