Teknoloji derhal kendine gel

Teknolojinin gelişmesi insanların başını döndürmesine sebep olsada, bazen bu gelişmeler tabiri yerindeyse ''yuh be'' dedirten türden olabiliyor. youtube.com,  canon etiketlerinde dolaşırken tesadüf üzeri buldum bu videoyu. İzledikten sonra sizinle paylaşma gereği duydum.

Reklam olarak hazırlanan video ve içinde tanıttığı materyaller fotoğrafçıların hayatını bir nebze olsada kolaylaştıracak nitelik taşımakta(!)?  Teknolojinin gelişmesi insanların hayatlarını rahatladığı görünse aslında bazen bu gelişmeler ters etkide yapabilmekte.  Bu materyal kameramanlar için hazırlandığı aşikardır. Fakat fotoğafçılar içinse aynı sözü söylememiz mümkün olmayabilir! Sebebi ise:  ''Fotoğrafçılıkta tek bir kare ile anlatmak istediğinizi anlatırsınız, tek bir kare hakkınız vardır ve bu hakkınızı çok iyi kullanmamız gereklidir, fakat sinemada durum böyle değildir. Anlatmak istediğiniz konuyu, anlatmanız için uzunca dakikalarınız vardır. Bu dakikalar arasına müzikle arka fon yapabilirsiniz yada farklı mekanlarda çekimde kullanabilirsin.'' Konumu itibaari ile bu materyalin kameramanların işini kolaylaştıracağı söylenebilir. Fakat fotoğrafçılar için asla! Düşünsenize, bir eylemde foto-muhabirin bunu kullanması ne kadar rahat olabilir? Elbette foto-muhabir bunu kullanmakta güçlük çekecektir, hatta ve hatta kullanmayacaktır, sebebi ise gayet açık ve nettir. Foto-muhabirin makinenin vizörüne bakmadan fotoğraf çekmesi beklenemez demi?

Videoda tanıtılan araçlar daha çok ''spor muhabirlerince'' kullanılmaktadır. Kamera ile yaklaşık olarak 40 kg ağırlığına ulaşan bu materyali taşımak sanırım oldukça zor.  '' Glidecam Gold System ''  adı verilen bu alete farklı aparatlar takmakta mümkün. Yeterki siz  makinenize uygun opsiyonel (makineniz için gerekli araç ve gereç, örn: mikrofon, flaş vb. )  parçaları tamamladıktan sonra çekime başlıyabilirsiniz. Bu video kullanılan makine '' CANON 5D Mark II ''dir. İki farklı üreticin reklamını tekbir reklam çatısı altında toparlanmasıda sanırsam kapitalistlerin kendi aralarındaki iş birliğini gösteren kanıtlar arasına adını yazdırmış durumdadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder