Kadın Portrelerinden

''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' için Fransız fotoğrafçı  Marie Ozanne'ın  ülkemizde çekmiş olduğu ''özgün kadın portreleri''ndeki görüntüler yarın Fransız Kültür Merkezi'inde sergilenecek. Gönül ister ki bugün sergilensin ve günün anlam ve önemini belirtecek olan görsellerin arasına adını yazdırsaydı.

Fransız fotoğraf sanatçısı, sosyolog Marie Ozanne’ın, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hazırladığı ‘Özgür Kadınlar’ başlıklı fotoğraf sergisi yarın, İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde açılıyor. Ozanne’ın çağdaş Türk kadını üzerine gerçekleştirdiği sergi, çeşitli mesleklerden 17 kadının portrelerinden oluşuyor.
Sergide, oyuncu Serra Yılmaz, sanat eleştirmeni Ayşegül Sönmez, koreograf Zeynep Tanbay, gazeteci Zeynep Göğüş, sosyolog Nilüfer Göle, sanatçı Handan Börtüçene, işkadını Leyla Alaton gibi isimlerin portreleri yer alıyor. Karşılaştığı kadınların güçlü kişilikleri ve özgürlük duygularından etkilendiğini belirten Ozanne’ın portre-röportaj çalışması, Türk kadınının Avrupa’daki imajına yeni bir bakış getiriyor. Ozanne’ın çalışması, Türkiye’nin modernleşme sürecinde kadının oynadığı rolün önemini vurguluyor. Ozanne’ın fotoğraflarına aynı zamanda bu kadınların hayatları, izledikleri yollar, mücadeleleri, günümüz toplumuna bakışlarını içeren metinler de eşlik ediyor. Sergi, 15 Nisan’a kadar açık

Radikal Kültür'den alınmıştır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder