Sanata tahammülsüzlük

İkisi kız dört İngiliz sabah saatlerinde Malatya'da şarkı söyleyip para toplamaya başladı. Avrupa'nın her yerinde adım başı rastlanan görüntü zabıtayı rahatsız etti. 'Dilenmek yasak' diyen zabıtalar dil bilmeyince sokak şarkıcısı turistleri el kol haraketleri ile meydandan uzaklaştırdı.

Malatya'da şarkı söyleyerek para toplayan 4 İngiliz turist zabıta engeline takıldı. Dil bilmeyen zabıta ekipleri şarkı söyleyin turistleri meydandan uzaklaştırmak için oldukça çaba sarfetti.
Sabah saatlerinde Kentin en işlek meydanlarından biri olan Soykan Parkı'nda 1'i bayan 4 İngiliz turistenstrümantal müzik aletleriyle şarkı söyleyerek para toplamaya başladılar.
Çevrede toplanan meraklı vatandaşların bakışları arasında şarkı söyleyen turistlere ilgi gittikçe çoğaldı.
Toplanan vatandaşlar turistlerin yere bıraktığı keman kutusuna para bırakırken olay yerine gelen Malatya Belediyesi Zabıta Ekipleri duruma müdahale etti. Bir zabıta görevlisi ise toplanan kalabalıktan İngilizce bilen birisinin olup olmadığını sorarak kendilerine tercümanlık yapmasını istedi.
Kimsenin İngilizce bilmemesi üzerine iş yine zabıta ekiplerine düştü. El kol hareketleriyle güçlükle de olsa yasak olduğunu anlatan zabıta daha sonra  turistleri meydandan uzaklaştırdı. için

Haber: Hürriyet'ten alınmıştır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder