En iyi fotoğraf, kime göre?






Fotoğraf severlerin çalışmalarını desteklemek, eserlerini bir arada sergilemek, sanat ortamına seviye kazandırmak ve buna bağlı olarak fotoğraf sanatının yaygınlaşmasını sağlamak, uluslararası platformlarda ülkemizi temsil edebilecek fotoğraf segileri oluşturmak amacı ile 6 Haziran'da 1ncisi gerçekleşecek olan yarışma canlı yayında sahiplerine ulaşacak. Birçok fotoğraf
sanatçısı ve fotoğrafa gönül vermiş kişilerin desteğinide arkasına alarak devam eden bu yarışma bazı katılım koşulları belirtilmekte. Örneğin yarışmaya katılmak için belirli bir ücret karşılığında ödeme yapıldıktan sonra katılabilirsiniz. 7.5 TL PTT şubelerinden ödedikten sonra yarışmaya fotoğraf göndermeyi hak kazanmış oluyorsunuz. Para miktarı küçük olsada bu tür yarışmalara katılacak olan insan sayısı 4 haneli rakamlara ulaşıp, aşılması beklenemez. En azından bizim düşüncemiz 4 haneli rakamları geçmeyeceği yöndedir. Dİğer bir düşüncemiz ise daha doğrusu sorumuz dersek daha mantıklı olacaktır.


  • Madem fotoğrafı desteklemek istiyorsunuz, bunu yarışmalar gerçekleştirerek değil, fotoğrafa gönül vermiş kişilerin haklarını, yasal hala getirmekle uğraşabilirsiniz.
  • Foto-muhabirlerin, çekmiş oldukları zorlukları aza indirmek için çalışabilirsiniz.
  • Fotoğraf çekmenin bile yasak olduğu bir ülkede, elinize almış olduğunuz bir DSLR makine ile karşınıza çıkan bir özel güvenlik görevlisi, yada memurun: ''burada fotoğraf çekmek yasahhk gardeşim'' sözüne karşı nasıl bir önlem alınması yada yasa getirilmesine karşı kafa yorabilirsiniz(Bahsettiğim olay fotoğraf çekilmenin yasak olmadığı yerde gerçekleşen bir olaydır).
  • Tüm bunların dışında fotoğrafın pahalı bir sanat olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Bunu nasıl olurda herkeslerin değil ama bu işe gönül vermiş insanların nasıl erişebileceği hakkında da bilgi verirsiniz sanırsam.
Fotoğrafa saygımız sonsuzdur. Ancak bizim saygımız FOTOĞRAF'adır. Kimse kimsenin fotoğrafının ''yılın en iyi fotoğrafı'' olduğunu söyleyemez.
Eğer yarışmaya katılmayı düşünürseniz buradan yarışmaya katılım koşullarını öğrenebilirsiniz. Başarılar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder