Savaşa hayır

Bugün sabah saatlerin de TBMM'de 10 yıl gizli kalmak koşulu ile bir teskere gerçekleşti. Bu teskerenin hemen ardından Türk Ordusu Suriye sınırına bomba yağdırdı. Evet savaş artık kapımızı çaldı demeden, içeriye davetsiz bir misafir olarak girdi. Zam yaparak ülke gündemine oturarak, alkolü ve gazı kullanan ödesin diye açıklama yapıp, sözümüz ona; dikkat çekmeye çalışıp, durumu başka yerlere çeken Bakana aslında Sırrı Süreyya Önder; güzel bir cevap verdi bugün: ''Teskereye de oy verenler gitsin'' diyerek lafı gediğine oturdu.


Gelinen bu son noktadan sonra ülke gündemi değişti. Facebook ve Twitter gibi sosyal mecralarda
adresleri bulunan insanlar paylaşım üstüne paylaşım, twett üstüne twett atıp, sosyal mecralarda örgütlenme kararı aldılar.  Ülkenin 4 bir yanında savaşa karşı ses çıkarıp birlik olmak için. 



Bunların arasında İzmir'de vardı. Toplumsal Olaylara Karşı en büyük muhalefete sahip ili olma özelliği taşıyan İzmir'li Emekçiler, Öğrenciler, Memurlar eski Sümerbank önünde buluşup, AKP İzmir İl Başkanlığa yürüyerek barikata 1 adım yaklaştılar. Basın metni okunup, sloganlar atılıp, ayrıldılar. Ama şuan hala ülke gündeminde hala Tezkere bulunmakta. Gelip geçen herşey unutturuldu ve herşey bir noktaya odaklanmış durumda. . . Aslında lafı uzatmak istemiyoruz. Şuan için sadece İzmir'den gelen fotoğrafları paylaşıyoruz. . .



BİZLER SAVAŞA KARŞIYIZ. KARDEŞ SURİYE HALKINA DOKUNMA


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder