Pentax Q10

Değiştirilebilir lensli ve aynasız fotoğraf makineleri kervanına yeni makinesini ekleyen Pentax Q10; Dünyanın en küçük, değiştirebilir objektifli aynasız fotoğraf makinesi olan Q10, gövdesi üzerinde bulunan sarsıntı önleyici özelliğine sahip olması Q10'da en dikkat çekici özelliğini gösteriyor. Q10 ayrıca dünyanın en hafif değiştirilebilir SLR sınıfında bulunuyor. 

Q10 yeni geliştirmiş olduğu CMOS görüntü sensörü ve geliştirilmiş algoritmasıyla daha yüksek kalitede görüntü çekimi yapmayı sağlamakta. Aynı zamanda- SLR makineler için tipik olan odaktan
saptırma efekti yaratan bokeh kontrol fonksiyonu ve sadece bir kadranı çevirerek birçok farklı filtre uygulamayı sağlayan Smart Effect modları bulunmakta.

Pentax Q'yu ayrıca dış tasarımıyla da dikkat çekmekte, hafif oluşu ve kolay tutuşuyla, fotoğraf çekiminin daha rahat olmasına olanak sağlamasıyla da kolaylı
k sağlamakta. Birden fazla görüntü kullanarak tek bir birleşik fotoğraf yaratmaya yarayan HDR (Yüksek Dinamik Alan) fonksiyonu ile önemli noktaların fazla pozlanmadığı veya gölgelerin çıkmadığı fotoğraf elde etmek mümkün.

Geliştirilmiş AF performansı ve yaratıcı görsel efektlerin uygulamasına olanak sağlayan basitleştirilen  Quick-Dial kadranı daha farklı fotoğraf çekmeye hizmet ediyor. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder