Taşeron sistemine hayır

İzmir Büyük Şehir Belediyesi'nde 650 işçi 1 Mayıs 2013 tarihi itibariyle işsiz kalması ile karşı karşıyadır. Başta sendika olmak üzere, İzmir'de  gün aşırı eylemler devam ediyor. 
Bugün eylemlere bir yenisi daha eklendi. DİSK bağlı, Genel-İş üyesi binlerce işçi bugün taşeron sistemine karşı Büyük Şehir Belediyesi önünde bir araya gelerek İzmir kamuoyunu
bilgilendirmek için çağrıda bulundular.

Gerçekleşen bu eylemlerin İzmir Büyük Şehir Belediyesi kulak ardı yapmış olsa da bu serzeniş Ankara'ya kadar ulaşmış durumda. Ankara'da TBMM grubu bulunan tüm partiler, süreçe karşı çıktılarını belirten sendikacılar, İzmir'de ise ses sedanın çıkmamasından yakındılar. Bu sistemin sadece 650 kişiyi etkilemediğini çalışanların başta aileleri olmak üzere yakın çevrelerine maddi ve manevi zarara sokacağına vurguladılar. Ayrıca İZELMAN mahkemesinin ise hala devam ettiğini süreçi baltalamak isteyenlerin ' mahkemeyi kaybettik ' diye boşuna açıklamalar yapmasınlar diye çağrıda bulundular. Daha sonra işçiler belediye binası önünde insan zinciri oluşturdular son olarak İzmir Büyük Şehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaptılar.





1 yorum:

  1. Alanları dolduracağız. Gün bizim günümüz olacaktır...

    YanıtlaSil