26. İstanbul kısa film festivali

26 Yıldır aralıksız bir şekilde gerçekleşen, '' İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali '' adına yakışır şekilde, önemli bir etkinlik olarak devam etmekte. Türkiye'de en uzun süre devam eden festival unvanını da elinde bulunduruyor. Gerek kendi ülkemiz de gerekse uluslararası boyutta seslerini duyurmak isteyen yada çalışan genç yönetmenler için bulunmaz ve iple çekilen bir festival halini almış durumda.

Festival 1978 yılında, İFSAK çatısı altında toplanan bir avuç genç tarafından ulusal alanda başlatılmış, programında önceleri sadece Türkiye'de üretilmiş filmlere yer vermiş, gördüğü büyük ilgi üzerine 1988 yılından itibaren de uluslararası kimlik kazanmıştır. Etkinlik aslında
35 yaşındadır...Hiç ara vermeden 35 yıl sürdürülen bu organizasyon, ülkemizde az rastlanan bir örnek olarak önem kazanmaktadır.

Festivalde,

Uluslararası bölümde: Sadece film gösterimi bulunmakla beraber, yarışmalı bölüm bulunmamaktadır. Festivale başvuran yabancı kaynaklı filmler denetimden/kontrolden geçtikten sonra yayımlanır.

Ulusal bölümde: kurmaca, deneysel, belgesel, canlandırma filmleri ayrı ayrı değerlendirildiği bir bölüm vardır. Bu bölümde parasal karşılığı olan bir ödül yoktur. Kazananlara ' Festival Onur Plaketi ' verilecektik

Daha detaylı bilgi için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder