Yer yüzü aşkın yüzü oluncaya dek

TAKSAV İzmir'de Belgesel Paylaşmı:
Reyhan TUVİ

Yönetmen: Reyhan TUVİ'nin
''Yer Yüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek'' adlı film, 15 Kasım 2014 Cumartesi günü, Aldancak/Türkan Saylan Kültür Merkezi'n de gösterilecektir.

1. Seans 18:00-1945
Yönetmen ile paylaşım 19:45-20:15
2. Seans 20:15-22:00



TAKSAK (Toplumsal Araştırma ve Kültür ve Sanat İçin Vakıf) 51. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde sansüre uğradığı için yarışmadan çekilen  ''Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek'' belgeselini yönetmen, ''Reyhan TUVİ''nin katılacağı 2 gösterim ile TAKSAV Dostları ile paylaşacak.

''' Türkiye, tarihinin en görkemli sivil ayaklanmalarından birine 2013 Mayıs'nın son günlerinde İstanbul'un Taksim Meydanı'n da şahit oldu. Şehrin merkezinde son yeşil olan Gezi Parkı'nın bulunduğu yere tarihi bir kışla ve alışveriş merkezi yapılması için ağaçların dozelerle sölümmesiyle başlatılan yıkım, milyonlarca insanı sokağa döktü. Film, bu toprakların moziğini oluşturan ve Gezi'de yerini alan farklı yaşam tarzlarına ve ideolojilere sahip karakterlerin, kaderlerini değiştirme içgüdüsüyle, yeryüzünü nasıl hayal ediyorlarsa Gezi'de öyle bir dünya kurmak için verdikleri mücadeleyi anlatıyor... '''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder