Gazeteci Sedat Peker yaşamını yitirdi

İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteci Sedat Peker Yaşamını yitirdi. 61 yaşında ki gazeteci Ege Üniversitesi Anestezi Yoğun Bakım Servisi'nde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Gazetecilik yaşamına Aydınlık, İzmir Bürosu'nda başlayan Peker, Yeni Sanat Dergisi, Milliyet Gazetesi İzmir Temsilciliği, Demokrat Efe, Evrensel ve Karşı gazetelerinde çalışmıştı.


*SEDAT PEKER KİMDİR?
1961 yılında Sivas’ta doğdu. Yüksek öğrenim gördü. Gazeteciliğe 1978 yılında Aydınlık gazetesi İzmir bürosunda başladı. "Sakıncalı Piyade" olarak askerlik görevini tamamladı ve bir yıl sonra Yeni Sanat Dergisi’nin fotoğraf editörü oldu. 1982 yılında Milliyet İzmir bürosunda görev aldı. 1984 yılında Demokrat Ege’de çalıştı.
Tekrar Milliyet Gazetesi'ne dönerek uzun süre burada görev yaptı. Kuruluş aşamasında Evrensel Gazetesi'ne geçti ve burada çeşitli alanlarda görev yaptı. Sırasıyla Kordon TV, Radyo Beta ve Radyo Fon'da yayın danışmanlığı yaptı. 2008 yılında emekli oldu. Karşı Gazete'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdüren Sedat Peker, ulusal ve uluslararası haber ajanslarında serbest gazeteci olarak çalıştı.
"Barış Hemen Şimdi" , "Yollar" , "Orada" ve hayvan haklarına yönelik "Satın Alma Sahiplen" adlı dört fotoğraf albümü yayınlandı. Fotoğraf, haber, röportaj dallarında çeşitli ödüller aldı.

*Evrensel Gazetesi'nden alınmıştır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder