2.İzmir Sinema Günleri


Geçtiğimiz yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya Kulübü tarafından düzenlenen Sinema Günleri, festival tadında ''Medya ve İletişimciler Derneği'' tarafından kamu yararına sanatsal ve kültürel çerçevede geniş kitlelerle buluşturulması ve sinema kültürümüzün genç kuşaklara aktarılması amacıyla bu sene ikincisini düzenlenmektedir.


Geçmişten günümüze, Türkiye sinemasında damgasını vuran filmler ile yeni kuşak filmleri göstereceğimiz 2. Sinema Günleri'ndeki temel amaç, hak ve emek odaklı filmleri İzmir'li sinemaseverlerle buluşturmak. Ayrıca T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmiş fakat İzmir'de gösterim şansı bulamamış filmleri izleyicilerle buluşturmak. 

Adalet, Özgürlük, Eşitlik, Emek gibi temel kavramların ele alındığı filmler; yönetmenler, oyuncular ve akademisyenlerle gerçekleştirilecek söyleşi panellerle sinema kültürümüze katı sağlamasını amaçlamaktadır. 

2.İzmir Hak ve Emek Odaklı Sinema Günleri gösterimleri sponsorsuz ve öğrencilerin  gerçekleşirdiği bir festivaldir. Gösterimler ve panelleri takip etmek isteyen sinemaseverler festival sürecince 15 tl tutarındaki tek bir biletle katılım sağlayabilir.

Daha detaylı bilgi için facebook sayfasından öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder