27.İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali


''İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali'' Türkiye'de gerçekleştirilen Uluslararası kısa film festivalleri arasında, en uzun ömürlü ve en deneyimli organizasyonlar arasında yer almaktadır. 

Festival 1978 yılında İFSAK çatısı altında toplanan bir kaç genç tarafından ulusal alanda başlatılmış ve sonrasında uluslararası boyuta ulaşmıştır durumdadır. 

Her yıl Kasım ayında gerçekleştirilen ve bir hafta süren festival boyunca Türkiye'den ve yurtdışından yaklaşık 200 yakın kısa film gösterilmekte, gerçekleşen söyleşiler ve atölyeler ile geleceğin yönetmenlerine karşı bilgi ve birikimler aktarılması amaç edinmiştir.


'' Ulusal bölümde ise kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel filmlerin ayrı ayrı değerlendirildiği bir yarışma bölümü vardır. Seçici kurul tarafından, festivale başvuran tüm ulusal filmler izlenmekte, içlerinden gösterim programına alınacak filmler belirlenmekte, yine aynı kurul tarafından her dalın en iyilerine ödül verilmektedir. Bu yarışmada parasal karşılığı olan bir ödül yoktur. Kazananlara 
' Festival Onur Plaketi ' verilmektedir. ''

Daha detaylı bilgi için festivalin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder