1930'larda öldürülmüş fotoğrafların sırrı

1930'lar da ABD'de büyük krizin etkilerini gözlemlemek ve araştırmak için bir çalışma gerçekleştirilir. Bu çalışma FSA adı verilen bir oluşumla gerçekleştirilir. Oluşum Amerika'nın farklı bölgelerinde fotoğraf çekmeye başlar. Ekibin yöneticisi ise Roy Stryker. 

1930'lu dönemlerin anlatılması için Stryker, ekibinin içine; ' Dorothea Lange, Walker Evnas, Arthur Rothstein ve Gordon Parks' gibi fotoğrafçıları alır. Çekimlere başlanır. Çekimler gerçekleşir. Bir çok fotoğraf çekilir. Ekip iyi bir iş çıkarmıştır. Ancak çalışma sonrasında bazı fotoğraflar daha dikkat çekici hâl almıştır. Fotoğrafların bir kısmında
bazı bölgelerinde siyah noktaların olduğu
dikkatlerden kaçmamıştır.
Bazı filmler yıkama işlemi sonrasında üzerine  bir delik açılır. Negatifleri banyo edildikten sonra ufak bir siyah nokta belirir. Bu siyah noktaları fotoğrafların üzerine; neden ve niçin hangi koşul baz alınarak yapıldığına dair bir bilgi günümüze kadar gelmemiş. Fotoğrafların işe yaramayacağını aşikardır ama nasıl ve hangi kriterler doğrultusunda bu karara erişilmiş bilinmemektedir. Lafı fazla uzatmamak gerekir. İşte o dönemin fotoğraflarından bazıları.

 




 


 


 


    


 




 


 



 



 




 



 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder