Sony RX0 dijital fotoğraf makinesi


Bugün burada tanıtımını yapacağımız fotoğraf makinesi, kendi türlerindeki   fotoğraf makinelerinden biraz farklı Bu fotoğraf makinesi Sony'in; CyberShot RX0 modeli. Fotoğraf makinesi kendine özgü görüntü kalitesiyle birlikte güçlü bir gövdeyle ilk etapta ön plana çıkıyor. Diğer action kameralarda olduğu gibi Fotoğraf ve videoyu bir araya getirebiliyor.  Ya da video ve videoyu bir araya getirebiliyor. Peki nedir bu bahsettiğimiz
şey. Ergonomik yapısı sayesinde fotoğraf/video makinelerinin üzerine monte edilip kamera arkası görüntülerini kayıt etme özelliğine sahip. Elbette bunu her hangi bir action kamera ya da cep telefonuyla gerçekleştirebilirsiniz ama CyberShot'ın sunmuş olduğu özelliği sağlarsa tabi. 

Cyber Shot RX0, Sony'nin kablosuz radyo sinyali kumandası sayesinde on beş adede kadar tetiklenme özelliğini sunuyor. PlayMemories Mobile uygulaması sayesinde beş adete kadar RX0 modelini kablosuz olarak bağlanabilme imkanı sağlıyor. Ayrıca RX0 fotoğraf makinesi kolaylıkla fotoğraf/video kameranıza monte edilebiliyor.  Yağmurda, su altında, kumlu ya da tozlu ortamları ise dert etmemeniz gerekiyor, çünkü bu kompakt fotoğraf makinesi güçlü gövdesiyle zorlu koşulların üstesinden gelebiliyor. 

*Sony teknolojisi ile dolu olan RX0 hem RAW hem de JPEG fotoğrafları destekliyor. Video formatında yüksek çözünürlükte ve düşük bozulmalı sonuçlar sağlamak üzere, bir 1.0-tip yığma yapılı 15.3 MP Exmor RS CMOS görüntü sensörü, BIONZ X işlemci ve geniş açılı ZEISS Tessar T*24mm F4 sabit lense sahip.  
*RX0 1/32000 sn kadar hızlı çekim yapabilmenin dışında saniye 16  fotoğraf çekimi yapabiliyor. *Mevcut özelliğiyle 10 Metre derinlikte su altına girebilirken, MPK-HSR2 sualtı muhafazası ile birlikte kullanıldığı vakit 100 metre derinliğe kadar kullanılabiliyor. 
*RX0 ayrıca saniye 1000 kareye kadar çekim özelliğiyle yavaş çekim yapabilme özelliğini size sunuyor. 
*Son olarak RX0  iki metreye kadar yükseklikten düşmeye ve 200 kg kadar ezilmeye dayanıklı olması, geleneksel action/dslr/videorec aralarında sıyrılabiliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder