Lee Miller sergisinde moda ve savaş buluşuyor


İsveç'in başkenti Stockholm'de kadın fotoğrafçısı Lee Miller sergisi ile moda ve savaş bir araya gelecek. 1900'lü yılların kadın fotoğrafçısı Miller, birbirleriyle pek bağdaşmayan moda ve savaşı İsveç'in başkenti Stockholm'de bir sergide bir araya getiriyor. 1920'lerin başında New Yort'ta model olarak çalışmaya başlayan Miller'in kariyeri kadın pedi bulunan bir reklamda yer almayı reddedince son bulur. Paris'e giderek sürrealist Man Ray ile tanışan ve birlikte çalışan Miller, sürrealist resimler çizer, portre ve moda resimleri çeker, savaş muhabirliği yapmaya başlar. 

Charlie Chaplin
gibi ünlülerin portrelerini çeken Miller, ABD'de yayımlanan Vanity Fair dergisi tarafından 1924 yılında döneminin en önemli fotoğrafçılarından biri olarak gösterilir. 

İkinci Dünya Savaşı yıllarında Vogue'nin savaş muhabiri olarak Londra'nın bombalanmasını müttefiklerinin ilerleyişini, Nazi işgalini protesto için dudaklarını kırmızıya boyayan Paris'li kadınları, Dachau ve Buchenwald toplanma kamplarındaki mahkumların özgürleştirilmesini fotoğraf makinesiyle belgeselleştirir. 


Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder