'Sanata da GBT' haberimiz Meclis gündeminde

*Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ile birlikte düzenlediği fotoğraf yarışmasına Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ile birlikte düzenlediği fotoğraf yarışmasına katılanların 'Genel Bilgi Tarama' (GBT) kontrolüne tabi tutulduğuna dair, Cumhuriyet gazetesinin; 'Sanata da GBT' başlıklı haberinin ardından konu Meclis gündemine taşındı. Uşak Valililiği ile Belediyesi'nin Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ile birlikte düzenlediği fotoğraf yarışmasına katılanların, Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolüne tabi tutulduğuna dair 21 Aralık tarihinde
Cumhuriyet gazetesi bir haber yayımlamıştı. Bu haberin ardından, HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat tarafından TBMM'ye önerge veren HDP'li Irgat, OHAL uygulamasının yaşamın her alanına müdahale eden bir anlayışa dönüştüğünü ve bu uygulamaların idari amirleri tarafından kullanılır olduğunu belirtti.

* Cumhuriyet gazetesinden alınmıştır.

Akıllara şimdi şu soru gelmiyor değil, bu tür uygulamaların 'muhalif fotoğraf sanatçısı' ya da onlar gibi düşünmeyen 'fotoğraf sanatçılarının' fotoğraflarını değerlendirmeye almayacaklar mı? Ya da Genel Bilgi Taraması (GBT) sonucunda bu yarışma ve bir sonraki yarışmalara eser dahi gönderse, kara listede yer aldığı düşünülerek sanatçı yokmuş gibi mi davranılacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder