11 ödüllü belgesel vizyonda: Suriyeli ve gay olmak


Arap Baharı'nın son domino taşının düştüğü Suriye topraklarında 7 yılı aşkın süredir bitmeyen bir savaş gerçekleşiyor. Bölgeye haber yapmak için giden gazeteciler ise fotoğraflarıyla birlikte farklı hikayeler ile dönmüşlerdi. İşte o hikâyeler arasına bir yenisi daha eklendi. Ama bu sefer hikâyenin ana karakteri, o savaştan kaçıp, ülkemize sığınan bir Suriyeliye ait. Savaşta Gay olmak!

'Mr. Gay Syria' Ayşe Toprak imzalı bir belgesel film. Al Jazeera'da çalıştığı dönem zarfında, tanıştığı kişi, sonra filmin ana karakteri olacaktı. Mahmut sayesinde bu belgesel filmi Toprak çekmeye başlar. 


*Mahmoud'la tanıştığımız gün, daha kendisine soru sorma fırsatı bulmadan bana gay olduğunu ve bununla bir problemin varsa beraber çalışamayacağımızı söyledi. Bu arkadaşlığımızın başlangıcı oldu. ''Mahmoud yıllarca Suriye'de LGBTİ hakları üzerine çalışmış, ülkesindeki savaş ortamında kendi meselelerini nasıl dile getireceklerini kafa yormuş biriydi. Eski bir gazeteci olarak, her gün karşılaştığı insanların dramının biliyordu. Mr. Gay World fikri buradan çıkmıştı. Amacı, bu yarışma sayesinde arkadaşlarının ve tüm mültecilerinin sorunlarına dikkat çekmekti. Bu fikirle, Mahmoud, Mr.Gay Syria'yı bulmak için yola koyulmuştu. Husein başvuru yapan adaylardan biriydi. Ben de ikisini takip etmeye karar verdim''

Röportajın tamamı için tıklayınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder