Hayallerin(m)e dokun(ma) digitürk!!!

Kullanıcı sayısının milyonlara ulaştığı blogger sayfasına şuan kullanıcıları dışında sanırsam kimse giremiyor. Kullacılarıda DNS ayarlarını yapılandırdıktan sonra erişebilmekte? Ya peki DNS ayarını yapılandırmayan blogger yazarları ne olacak? Yada blogger oyucuları, takipcileri, hayatına dair birşeyler bulanan kişiler ne yapacaklar?

İllegal olarak yayın yapan ve maç yayınını gösteren blogger sayfaları sebebi ile türkiyede milyonlara ulaşan kullanıcları sayfalarına giremezken. Yayıncı kuruluş kendini savundu(!) İllegal yayın yapan sitelere karşı kendi hukumuzu savunduk. Ya peki blogger yazarlarının hukuku? Onların hukunu görmezden gelinemezdi demi? Elbette ki Ülkemiz hukuk bakımından incelendiği zaman sanırsam dünya listelerinin başında, halayın halay başında ve mendil sallayanı oluşturuyor. Yasakların peşi sıra gelmekte bilmiyor bir türlü youtube, fizzy, vimeo, blogspot... Peki şimdi sıra hangi internet sitesinde? Facebook, Twitter, yok yok sıra şuan internetin tamamına geliyor zanlımca...



Bir kuruluşun kendi hukukları kampsamında başka insanların hukuklarını çiğnenmesine nasıl göz yumuluyor bir türlü anlaşılmamaktadır. Kendileri bu para kazanamadıklarını iddia ederek milyonlarca kullacının buradan geçimi sağladığını unuttular sanırım(!) Hem reklam verenlerin müşteri kazandığı, hemde reklam alan blog sayfalarının geçimlerine katkıda bulunduğu blogger'lara şuan yurtdışı çıkış server dışında erişim engellenmiş durumdadır.

Digitürk yapmış olduğu reklamlarda hayallerine dokun sloganı ile çıkmıştır. Benim hayalim, blogger mı özgürce yazabileceğim ve okuyucularıma hiç bir engellenme olmadan ulaşılmasını istiyorum? Dokunmama izin verecek misin digitürk?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder