Digitürk'ten blog''stop'' açıklaması


DIGITURK, Google'ın ücretsiz blog servisi Blogspot'un erişime engellenmesine ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı aynen yayınlıyoruz:
"Tüm kamuoyunun bildiği üzere, DIGITURK Türkiye Futbol Federasyonu'nun  yaptığı ihale neticesinde 321 milyon dolar ödeyerek süper toto süper ligi maç yayın haklarını almıştır. Yayın hakları DIGITURK'e ve LİG TV'ye ait olan maçlar bazı internet siteleri  tarafından  kanunlar hiçe sayılarak yayınlanmaktadır.
Kanunların kurumumuza yüklediği bütün yükümlülükler eksiksiz yerine getirilip içerik ve yer sağlayıcılar defalarca uyarılmasına rağmen internetten illegal yayın yapılmasına son verilmemiştir.
Son çare olarak yüce türk mahkemelerine başvurulup illegal yayınları yapan sitelerin verdiği zararın durdurulması talep edilmiştir. Mahkeme yasal olarak herşeyin yapıldığını ve ihlalin hala durdurulmadığını tespit ederek bu sitelere erişimin engellenmesi kararı vermiştir. Bu kararın uygulanması ile  birlikte blogspotta bazı bloglara da erişimde problemler ortaya çıkmış olup, bu  problemlerin tek sorumlusu uyarıldığı halde illegal içerikleri yapan sitelerin yayınını ısrarla durdurmayan google ve blogspottur. Halkımızdan almış olduğumuz destekle Türk futboluna yaptığımız yatırımlarla birlikte, illegal maç yayınlayan kişi ya da kişilerle mücadelemiz devam edecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla sunulur."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder