Aynasız fotoğraf makineleri

Son 2 yıldır piyasa da yer edinen aynasız fotoğraf makinelerinin birkaçının özelliklerini bu yazı altında toparlama gereği duyduk...

PENTAX Q

Pentax Q ile değiştirilebilir objektif ürünler serisinin üyesi olan Q dijital fotoğraf makinesi SLR seviyesinde görüntü kalitesi sunuyor.
Q fotoğraf makinesi ayna kullanılmayan diğer sistem fotoğraf makinelerinden çok daha küçük bir gövde yapısına sahip. 3.1 inceliğinde gövdeye sahip olan Q dünyanın en küçük ve en hafif dijitial fotoğraf makinesi unvanını taşımakta. 12.4 megapiksel çözünürlük ve 1/2.3 inç CMOS görüntü sensörü ile öne çıkıyor. 

 SONY ALPHA NEX-5N

Sony'nin alpha NEX-5N modeli ile odaklanma ve çekme arasında süresi ve hızlı hassas otomatik odaklamada dünyanın en iyisi 16.1 megapiksellik Exmor APS HD CMOS sensörü ve yeni BIONZ işlemcisi ile 25600 seviyelerindeki yüksek duyarlılığa olanak tanımakta.  NEX-5N fotoğraf ve HD  video kalitesi, güçlü yaratıcı özelliği, odaklanma ve çekme arasındaki yaklaşık 0.02 saniye ile daha da hızlı.  P/A/S/M (Proğram, Diyafram, Denklanşör Önceliği, Manuel) modları ile video çekiminde pozlamayı tümüyle kontrol etmeyi sağlamakta. NEX-5N çevre koşullarında yapılan çekimlerde, ses temizleme/düzenleme özelliği de taşımakta.

PANASONİC LUMİX DMC-GF3

Panasonic aynasız fotoğraf makinesi modelleri arasında yer alan DMC-GF3 dahili flaşı, en küçük, en hafif değişebilir objektifli dijital fotoğraf makinesi olma özelliği taşımakta.  DMC-GF3 yüksek çözünürlüğü, görüntü üretimi, renk sunumu ve kaliteli objektifi ile son derece hassas AF otomatik odaklama performansı ile yüksek kalitede dijital fotoğraf üretiyor. DMC-GF3 3D objektifi ile de çekim yapma özelliği de taşımakta. Full HD video çekim özelliği de taşıyan DMC-GF3 12.1 megapiksel çözünürlüğe sahip olmasıyla düşük noise değerlerin de fotoğraf çekilmesine imkan sağlıyor.  DMC-GF3 ayrıca sezgisel dokunmatik ekranı ile çekmek isteğiniz bir yerin isteği yerini netlemesinin kolaylığını sağlıyor.

OLYMPUS EP1 PEN

Aslında bu makine için  ne söylesek azdık. Daha önceki yazılarımız da OlympusPen ile ilgili yazı paylaşmıştık Pen serisi fotoğraf makinelerini 1959 yılında piyasaya sürdüğünde, cesur ve devrim niteliği taşımaktaydı. Şimdi de aynasız modelleri o devrimin tamamlayıcısı niteliği taşımakta.  E-P1'nin Micro Four Thirds modeli küçüklüğü ile dikkatleri üzerine çekmekte. Ayrıca retro stili ve kullanım kolaylığı ile herkesin tutkusu olabilecek türden. HD kalitesinde video, yüksek kalitede fotoğraf çekimi ve bir toz azaltma sistemi ile değiştirilebilir aydınlık lensler Olympus'un  görüntüleme teknolojisini gözler önüne seriyor. 12.3 megapiksellik Live MOS sensörü taşımakta.  64000 ISO kadar profesyonel görüntü sunmakta. E-P1 Sanatsal filtre özelliği ile de dikkat çekmekte

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder