Yeni bir başlangıç için


Sokak Fotoğrafçıları olarak, uzun zamandır yayım hayatımızı sizinde destekleriniz ile sürdürmekteyiz. Okurlarımızın damaklarında daha kalıcı/lezzetli bir tad bırakabilmek için belirli bir yayım dizisi hazırlamayı düşündük. 

Bu düşünce doğrultusunda her yeni bir ay için; Sokak Fotoğrafçılarında bir konu belirlenip, o ay içerisinde o konu ile ilgili düşüncelerimizi-deneyimlerimizi (bizlerin/bizim yaşadığımız, ''yaşanmış ise'') - deneyimleri-makaleleri-vs-ne varsa sizlerle buluşturacağız.


Ayın konusu fotoğrafa dair olarak hazırlayacağız...

Ayın konusunu o ay içerisinde Perşembe-Pazar günlerinde yayınlıyor olacağız. Sokak Fotoğrafçıları olarak Ekim  ayı konumuz ''Savaş Fotoğrafçıları'' olarak belirledik. Daha önce bu konu ile ilgili detaylı bir çalışmamız olmasa da Dünya tarihinde önemi yer edinen Savaş Muhabirlerinin hayatlarına değindik. Onlarla ilgili düşünceleri-düşüncelerimizi-fotoğraflarını, Sokak Fotoğrafçıları çatısı altında yayımladık. Savaş Fotoğrafçıları arasında en dikkat çeken Fotoğraf Sanatçısı ise Kevin Carter oldu. (Sayfamızda en çok okunanlar listesinde yer edindi).Onlar Arap Baharının da kahraman muhabirlerine olmuşlardı. Körfez Savaşında, İkinci Dünya Savaşında, onlar sadece bizler için vardı, sadece insanlığa haber/fotoğraf ulaştırmak için vardı. 
Çoğu aramızda belki de  yok şuan. Ancak çekmiş oldukları fotoğraflar ile belleklerimizde yer edindiler... (Arap Baharı çekilen fotoğraflar).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder