Battery Grip nedir, ne işe yarar?

Biz fotoğrafçıların en çok hayıflandığı konular arasında fotoğraf makinelerimizin bataryalarının hemen bitmesidir kuşkusuz (yada biz çabuk bitiriyor olabiliriz). İşte bunun için ekstra bir 2nci yardımcıya ihtiyacımız hep olur.

Giriş kısmı biraz yüzeysel oldu ama işin özü, battery grip fotoğraf makineleri için bulunabilir bir nimettir. Fotoğraf çekerken, özellikle dik çekim esnasında fotoğrafçı kolunu yaklaşık olarak dirsek
bölümünden 30 derecelik açı ile makinesini tutarak çekim yapar. Ancak battery grip öyle değildir, yatay çekim esnasında nasıl çekim yapıyorsak, dikey çekim esnasında da aynı çekim özelliğini, çekme fırsatı tanır. Çekimi kolaylaştır, bileği ve dirseği yormaz. 
İçerisinde aksesuar, özelliğine ve modellerine bağlı kalmak koşulu ile kalem pil ile de çalıştırmak mümkündür. Ancak kalem piller DSLR makineleri ne denli çekim için hazırlar yada çekime yardımcı olur bilinmez. Ancak şehir efsanesine göre marketlerden alacağınız piller ile 300e yakın poz çekebileceğiniz doğrultudadır. Fakat bu pillerin makineye zarar verme olasılığa fazladır. Güvenilir olanı, DSLR kendi bataryası ve battery grip yedek bataryası ile birlikte kullanılmasıdır. 

Makinenize tripot bağlantısın alt kısmında makinenin, batarya yuvası ile birleşecek şekilde üretilmiş olan bir DSLR aksesuarıdır. Ancak makinemizin ağırlığına ağırlık kattığını da unutmamak gereklidir. Fiyat aralığa yaklaşık olarak 150-400 dolar arasında bulunur. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder