Cep telefonu ile fotoğraf çekmek

Cep telefonu hayatımıza girdiği yıllardan sonra gelişen teknoloji ile bir her seferinde seviye atlayarak artık biz fotoğrafçıların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Özellikle sokak fotoğrafçılığı ve yurttaş haberciliği yapanlar tarafından anlık ve direk haberleşmeleri paylaşmak için cep telefonunun fotoğraf çekme özelliğinin dışında paylaşım  özellikleri de kullanılmakta..

Artık bir çok fotoğrafçı (hemen hemen bir kısmı yada şuan için azınlık diyeceğimiz 'sayı manasında' fotoğraf severler) tarafından onca yükü taşımaktan ziyade iyi nitelikte fotoğraf çekebilen yada fotoğrafçının ihtiyaçların karşılayan bir cep telefonu ile dışarı çıkıp ilginç kareler peşinde
koşabilirler...


Eski zamanlarda filmli makine almak bir hayli zorlu, en azından bu kuşağın içinden gelip, filmli makine ile fotoğraf çektiğimiz için kendimizi çok şanlı hissediyoruz dersek sanırım ukalalık yapmış sayılmayız. O dönemlere dönüp bir baktığımız zaman kimi zaman harçlıklarımızdan kısarak yada hepsini bir rulo film için harcadığımız olmuştur. Zaman ilerledikçe ve tüketim miktarları da artıktan sonra herkesler hemen hemen bir dijital fotoğraf makinesi sahibi olabiliyor, bunun dışında iyi bir akıllı telefon ile de bunu harmanlayıp kendini deneyimler kazanabiliyor. 

Cep telefonu ile fotoğraf çekmek için belirli bir fotoğraf alt yapısına sahip olmanızda gerekmiyor. Sahip olduğunuz cep telefonu ile uyumlu bir opsiyonel objektif ile fotoğraf çekme zevkinizi bir adım daha öteye götürebilir, farklı uygulamalar ile bunu eğlenceli bir hale dönüştürebilirsiniz. 


Unutmamakta fayda vardır diye düşünüyoruz: '' Çekilen her fotoğraf, fotoğrafçı ve fotoğrafın içinde ölümsüzleşen kişi/kişiler tarafından büyük bir anısı ve tarif edilmez bir tadı vardır. Ancak bu sizin fotoğrafçı olduğunuzu göstermez. Unutmayın bu belirli bir alt yapı ve eğitim/deneyim/yanılma ile kazanılan  uzun bir süreçtir... 

Sürç-i lisan ettiysek affola...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder