Engelsiz Festival de 'kayıt tescil' engeline takıldı

Kültür Bakanlığı'nın İstanbul Film Festivali'nde ''Bakur'' belgeselinin gösterimi için istediği 'kayıt tescil belgesi', Türkiye'de görme, işitme ve ortopedik engellilerin erişebildiği ilk film festivali olan Ankara Engelsiz Filmler Festivali'ni de vurmuş durumda. Festivalde 5 yönetmen ve 7 film gösterimi iptal edilmiş durumda. 

Çözüm süreci ile yanıp tutuşan sürekli alanlarda bir dedikleri birbirini tutmamakta ısrar eden bu tutum, sürecin en keskin virajına yanaşırken, yaklaşan seçim
ile birlikte ilerleyen zaman dilimlerinde aba altından gösterilen sopanın da kalınlığını da göstermiş oluyor. Aynı zamanda hangi şiddet ile kafamıza vurululacağın da sinyalini vermekte. Bu arada sinyal hala ''sarı ikazda'' yanmakta. Yol yakınken aklımızı başımıza alıp, bu biraz amiyane bir tabir oldu biraz düzeltmemiz gerekirse öne eğilmekte olan başımızı iki elimizde tutalım ve aynada kendimize doğru bakalım sorgulayalım kendimizi ne yapmalıyız diye!

Tescil belgesi olmayan '190107',  'Biz de Varız', 'Dün Bugün Yarın', 'Mod', 'Öğretmen' 'Yaz Gecesi Gökyüzü' ve 'Ziazan' filmleri festivalde ''perde'' demek için gün sayarken ani bir karar alınarak iptal edildi.  Filmlerin tescillilik belgeseli nedeniyle iptal edildiği görünürken? Tescili, kim nasıl ve neye dayanarak tescilendirdiği sorusunu akıllara getiriyor. 

Bizde diyoruz ki! İnadına Sinema! İnadına Fotoğraf! İnadına Sokaklardayız!

Daha detaylı bilgi için



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder