Yaşasın 1 Mayıs

Son yıllarda işçi ve emekçiler ile 1 Mayıs Alanının Taksim mi yoksa  başka bir yer mi olduğunun üzerinde çokça tartışmalar yaşana durdu. Hatta o kadar da çok ileriye gidilerek zamanında ''ayaklar ne zaman baş oldu'' sözü bile sarf edildi. Ama işçiler, emekçiler ve devrimciler hiç vazgeçmedi. 1 Mayıs Meydanının Taksim olması için mücadelelerine  devam ettiler. Her ne kadar güvenlik güçleri artık iyice bazı kanun ve yasalar ile müdahale hakkı iyice genişlemiş olsa da değişen bir şeyin olmadığı aşikardır.

Sokak aralarını tutmakla, insanların üzerilerine öldürücü boyuta varacak şekilde ateş açmakla, gaza boğmakla yıldıramayacaklarını hala anlamamış olsalar gerek ki huylu huyundan bir türlü vazgeçmedi. Sanırız ki iktidarı terk edene kadarda vazgeçmeyecekler! Bu güne dair aslında söylenmesi
hatırlatılması ve bildirilmesi gereken o kadar çok şeyler vardır ki hangi birisinden başlayalım yada hangi birinin üzerinden durmamız gerekli karar vermiş değiliz. Ancak bugün Güneydoğu ve Doğu bölgelerini kapsayan DİSK, KESK, HDP, DBP, TMMOB, TTB, Petrol-İş gibi yapılarından Batman'da katılımda bulunduğu bir ''Bölge'' mitingi tertip edildi. Kutlama etkinliğinden her hangi bir sıkıntının yaşanmadı gözlemlenirken,  Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen katılımcılar halaylar eşliğinde, türkülerle marşlarla 1 Mayıs'ı kutlarken, Kobanê'yi ve Taksim'i unutmadılar. 

Fotoğraflar Batman'da gerçekleşen bölge mitingine aittir... 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder