Filmekimi 3-11 Ekim 2015


Merakla beklediğimiz, yolunu gözlemlediğimiz filmekimi ayına hoş geldik. Festival 3-11  Ekim tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak. 14. Filmekimi programı açıklandı. her yıl olduğu gibi yine yollara çıkacak ve sinema severler ile buluşacak.

Gösterimde olacak  bir kaç filmi derledik:


Bayan Amerika / Mistress America / Noah Baumbach

Bu yılki İstanbul Film Festivali'nin en çok izlenen filmlerinden While We Are Young'da sonra bağımsız yönetmen Noah Baumbach, Frances Ha'nın hem başrol oyuncusu hem de ortak senaristi Greta Gerwig ile birlikte Bayan Amerika'yı yarattı. Başrollerinde Greta Gerwig, Loka Kirke, Heather Lindi'in yer aldığı film efsane bir şehir komedisi olmaya vaat ediyor. İlk gösterimini Sundance'te gerçekleştirmişti.


Life / Anton Corbijn

Fotoğrafçı ve yönetmen olan Anton Corbijn'ın son filmi Life, Hollywood efsanesi James Dean ile Magnum fotoğrafçılarından Dennis Stock'un, Dean henüz dünya çapında bir yıldız olmadan, 1955 yılındaki yakın arkadaşlığının hikâyesini anlatıyor. Stock, bu başına buyruk, çılgın, neşeli ve yaramaz yeni aktörün fotoğraflarını çekmek için LIFE dergisini ikna eder. İkili, Los Angeles'tan New York'a oradan da Dean'in Indiana'daki aile çiftliğine doğru,  boydan boya geçen bir fotoğraf gezisine çıkar. Stock'un hayatını değiştirecek bu geziden geriye çağımızın en unutulmaz fotoğrafları kalacaktır. Berlin Film Festivali'nde ilk gösterimini yapan Life'ın müzikeri ise geçtiğimiz Aralık ayında Salon'da konser veren   Owen Pallett tarafından bestelendi. 


Mantıksız Adam/Irrational Man / Woody Allen

Başrollerini Emma Stone, Joaquin Phoenix ve Parker Posey'in paylaştığı Woody Allen'ın son filmi Mantıksız Adam / Irrational Man'in merkezinde yaşama arzusu yeniden kazanmak isteyen felsefe profesörü Abe Lucas var. Hayatta ne zevk ne de bir anlam bulamayan Abe, duyusal açıdan dibe vurmuştur. Ders vermeye başladığı küçük bir kasabadaki üniversitede iki kadınla yakınlaşır. Mutsuz evliliğinde debelenen öğretim üyesi Rita ile en iyi öğrencisi Jill. Talihin bir oyunuyla Abe öyle bir karar vermek zorunda kalır ki tüm dengeleri ve ilişkileri alt üst olur. Mantıksız Adam ilk gösterimini Cannes Film Festivali'nde yapmıştı. 



Kronik / Chronic / Michel Franco
Meksikalı yönetmen Michel Franco'nun senaristliğini de üstelendiği Kronik, izleyiciyle ilk kez buluştuğu Cannes Film Festivali'nden En İyi Senaryo ödülüyle ayrıldı. Filminin baş rollerinde, Reservoir Dogs, Pulp Fiction gibi filmlerde rol alan benzersiz oyuncu Tim Roth, 5 sezondur devam eden Grimm'den hatırlayacağımız Bitsie Tulloch ve ilk kez 2008 yılında Kara Şövalye'de 'Joker's Thug' olarak izlediğimiz David Dastmalchian yer alıyor. Kronik, Tim Roth'un canlandırdığı, bir bakımevinde ölüm döşeğindeki hastalarla ilgilenen bir erkek hemşirenin portresini çiziyor. Sakince akan bu keskin dram, Meksikalı yönetmen Michel Franco'un 2012'de Cannes'da belirli bir bakış bölümünün galibi olan ve İstanbul Film Festivali'nde de gösterilen Lucia'dan Sonra filminden sonraki çalışması


Filmekimi yola çıkıyor! Sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin farklı şehirlerinde de sinema ruhunu yaşatmaya devam edecek. 2011 yılından bu yana gittiği her şehirde sinemaseverlerden büyük ilgi gören Filmekimi, bu yıl da Ankara, İzmir, Trabzon, Bursa ve Edirne'ye uğrayacak. Filmekimi Ankara Büyülü Fener Kızılay Sineması'nda 2-4 Ekim'de; İzmir Sineması'nda 9-12 Ekim'de; Trabzon Atapark Avşar Sinemaları'nda 16-18 Ekim'de Bursa Cinetech Korupark Sinemaları'nda 23-25 Ekim'de ve Edirne Cinemarine Sinemaları Margi Outlet'te 23-25 Ekim'de gerçekleşecek. 


Daha detaylı bilgi için filmekimi interten sitesini ziyaret edebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder