‘Sanatçılar tabii ki barışı savunacak’

Özcan Alper, Barış için Akademisyenler'e destek verdiği için hakkında soruşturma açılan 433 sinemacıdan biri. Yeni yıl dileği ise şu: Umarım bütün bu korku ortamından bir an önce çıkarız.

Yönetmen ve senarist Özcan Alper, Barış için Akademisyenler'in ''Bu suça ortak olmayacağız'' başlıklı bildirisine destek vermek için 433 sinemacının imza kampanyası başlatması üzerine ''suçu ve suçluyu övmek'' suçlamasıyla soruşturma açılmasına ''Sanatçıların, yazarların, çizerlerin savaştan yana olacak halleri yok. Tabii ki barıştan yana olacaklar, barışı savunacaklar'' diyerek tepki gösterdi. Bildiride imzası bulunan sinemacılardan biri olan Alper; ''Ortada bir suç ve suçluyu övme'' durumu yok. Çünkü zaten ortada bir suç yok. O yüzden bu soruşturmanın kendisine yasa gereği çelişik bir durum var. Buna basında
çıkan haberlerde de görülebileceği gibi hukuk uzmanları da belirtiyor'' 

''Sonbahar'', ''Rüzgârın Hatıraları'', ''Gelecek Uzun Sürer'' gibi filmlerin yönetmenliğine imza atan Özcan Alper, sinemacıların Barış için Akademisyenler'in bildirisine destek olmak için kaleme alıp imzaladıkları bildirinin ''bir hukuk devletinde düşünce ve ifade özgürlüğüne tekamül edeceğini'' belirti. Alper; ''Bunun bir suç teşkil etmesi de garip. Sanatçıların akademisyenleri desteklemesinde garip bir durum yok. Sanatçıların, yazarların, çizerlerin savaştan yana olacak halleri yok. 

Haber Cumhuriyet Gazetesinden alınmıştır.