27.FIAP renkli baskı bienali


27.FIAP renkli baskı bienali'ne bu yıl ev sahipliği yapacak olan ülke Norveç oldu. Norveç Fotoğraf Federasyonu'nun ev sahipliğini yapacağı festivale son katılım tarihi ise 01 Mart 2017. Bu tarihte tüm ülkelerin belirledikleri takımlarına ait baskıların Norveç'e ulaşması için son gün tarihidir. 

Bienale katılan her ülke kendi takımını oluşturacaktır. Bienale katılacak Ulusal Takım Koleksiyonun belirlenmesi ile ilgili yapılacak fotoğraf seçkisinin organizasyonunu Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu- TFSF adına İFSAK üstlenmiştir. 

Bu vesileyle, 

1- Seçme: 27.FIAP Renkli Baskı Bienalinde ülkemizi temsil edecek takım;
her fotoğrafçıdan en fazla 1 (bir) fotoğraf olmak üzere toplam 10 (on) eserin belirlenmesi ile oluşturulacaktır.

2- Konu: Renkli Baskı Bienali'nin konusu ''Sokağın Adı Fotoğraf'' olarak belirlenmiştir.

3- Seçici: Konu: Renkli Baskı Bienali Seçicisi Nevzat Çakır'dır. FIAP Bienallerinde katılan fotoğrafın teknik, içerik, tarz gibi ortak temasının bulunması takımın başarısını önemli ölçüde belirlediğinden gönderilecek fotoğrafların yukarıda açıklanmaya çalışılan kriterlere sahip olması önemlidir.

4- Katılım: Yarışma Seçici kurul ve TFSF temsilcisi ile bu kişilerin birinci dereceden yakınları dışındaki TFSF üyesi tüm derneklerin üyelerine açıktır.

5- Gönderilecek Fotoğraflar: Her katılımcı en fazla 4 (dört) adet fotoğraf gönderecektir. Fotoğraflar jpg/JPEG formatında, 30x40 baskı alınabilecek şekilde, 300 dpi çözünürlükte olacaktır. Bu tanımlamaya uymayan fotoğraflar seçki dışı bırakılacaktır. Fotoğrafların kenarlarında boşluk veya paspartu kullanılmamalıdır. Keskinlik kontrast, saturasyon gibi basit müdahalelerin dışında tamamen bilgisayar yazılımları ile oluşturulmuş veya olmayan bir nesne/objenin eklendiği/çıkartıldığı fotoğraflar kabul edilmeyecektir.  Daha önce ya da bu yarışmayla eş zamanlı yapılan bir yarışmada ödül ve sergileme almış fotoğraflar ile bu fotoğrafların kadraj farklılığı içeren görüntüleri yarışmaya katılamaz. Aksini davranış kural ihlali sayılır. Fotoğrafın yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan (kolaj) fotoğraflar, fotoğrafın orjinalinde olmayan her hangi bir objenin eklediği veya var olan objelerden her hangi birisinin çıkarıldığı fotoğraflar yarışmaya kabul edilemez. 

Katılımcı, internet sitesine yarışma için yüklediği fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Aksine davranış kural ihlali sayılır Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin olduğu gibi veye kısmen kullanılması kural ihlali sayılır. 

Bu yarışmaya katılım koşulları ve yarışma şartnamesini buradan indirebilirsiniz. y