Blogstop!

Dün geceden beri blog sayfamda bir yavaşla gerçekleşmişti. Fotoğraf yükledim paylaşım sitelere fotoğrafları göstermiyor, ancak HTML kodları sorunsuz çalışıyordu. Blog sayfama girdiğim zaman ise o fotoğrafları göremiyordum. Ta ki sabah uyanıp twitter adresimde ki digitürk açıklamasını okuyana kadar(!)

''Google'ın ücretsiz blog servisi Blogspot'a erişim Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D iş sayılı kararı ile engellendi.'' Demekki blog sayfamdaki aksamların belirtileri bundan kaynaklanıyordu…
18 milyon kullanıcısı bulunan blogspot’a şuan itibari ile Türkiye’de erişimi engellenmeye başladı. 2 gün içerisinde de tüm blogspot adreslerin erişimin tamamen  engelleneceğini söylenilmekte.
Kararın alınmasının üzerinden sanal alemde ``bloguma dokunma´´ kampanyasının başlatılması üzerine, digitürk’e de tepkilerin hem sanal platformlarda hemde müşteri hizmetleri telefonlarını arayıp aboneliklerini iptal ettiren kişi sayısının 13.000 kişi olduğu düşünülmekte.

Blogspotlara STOP ettiren kararı ise Digitürk’ten şöyle bir yanıt geldi:
-Süper toto süper lig’in yayın hakkının kendilerine ait olmasına rağmen, illegal bir şekilde yayınlamasına hala devam eden ve ilgili kuruluşun defalarca uyarılmasına karşın hala bir adım atmadığını öne süren Digitürk, google’den aydınlatıcı bilgi alamadıklarından dolaya blogspot’lara pardon blogstop(!)un Türkiye’den erişimin engellenmesi için dava açtı. Dava bugün sonuçlandı ve kazanan gene SERMAYE oldu.

Para kazanamadığını iddia eden yetkili kuruluş Türkiye’de milyonları bulunan blogspotlarda para kazanan-kazandıran kişileri unuttu sanırım(!)

Daha önceleri youtube, dailymotion, fizzy vb. siteler kapatılmıştı. Kapatılan siteler kervanına bir yenisi daha eklenmiş oldu. Blogspot’un kapıtılmasıyla birlikte zaten yavaş olan internetimiz iyice yavaşlayarak internete girmemiz iyice zorlaşacak. Sanırsam Digitürk’ün bundan sonra ki mahkemesi elimizde tuttuğumuz kumandaya açacaklar(!) Ne izlememize onlar karar kılacak(!)

DÜN GÖZÜMÜZÜ, BUGÜN KULAĞIMIZI, ŞİMDİDE SESİMİZİ KAPATTILAR!...
3 MAYMUNU OYNATMAYALIM!..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder