Japonya depremi ardından, fotoğraf ekonomisi

Japonya'da gerçekleşen deprem ve tsunami sonrasında nükleer santrallerden sızan raydoaktif maddeler ithalatıda etkileyeceği düşünülmekte. Teknolojik devi olan japonya uyarıda da bulundu! Önce kontrol et sonra al! ''Türkiye Atom Enerjisi''nin yapılan bir açıklamada: ''testlerin japonyada yapılması gerektiğini'' söylerken, orada yapılan testin nasıl güvenirlir olduğu akıllarda soru işareti bıraktı. Durumu otomotiv sektöründeki sorunmuş gibi yansıttı.
Ama öyle değil! Birçok elektrik ürün ve yedek parçaları japonyadan gelmekte. Şimdilerde gelen sevkiyatların radyasyonlu olur mu? Şüphesi akıllardan çıkmıyor?

Durum fotoğraf camiasınıda etkileyecek gibi görünmekte(!) Sadece satışlarda bir fiat artışı bile söz konusu olabilir. Ürünlerin disbiritörleri bu durumu fırsat bilip makine satışlarında artışa gidebilirler. Yada uyanık girişimciler karaborsa yapabilirler. Bu durumda en çok gene fotoğrafa gönül veren bizler zarar göreceğiz. canon ve nikon ana vatanı olan Japonyada gerçekleşen bu deprem ve ardından gelen tsunami ile reaktörlerden sızan sızıntı ile gelecek kuşaklara zarar vereceği aşikarken, bunu gelecek kuşaklara aktaracak olan  biz fotoğrafçılar ise alacağımız yeni materyallerde radyasyona bile maruz kalabiliriz(!) ''Kimi fotoğrafçı için bu kaçınılmaz bir sonken yani bu işe gönül veriyorsan ölümde olsa çekime devam edeceğim sözüne inanırsın'' Ki biz bu inanışı savunuruz! Bir diğer düşünce ise çemberin dışına çıkıp olup bitenlerden uzaklaşarak çekim yapmaz. Lafı gevelemeden belirtmek isteriz ki şuan için alacağımız yeni bir fotoğraf makine, yada fotoğraf makinesi aksesuarında radyasyon olmaması gibi bir olasılığın olmadığının altını çizeriz.

Haklı olarak bu kanıya nereden vardığımızı sorar iseniz: ''Görünen köyün kılavuz gerektirmeyeceği, radyasyon sızıntıların makineleride geçtiğini sadece otomotiv sektörünü etkilemiyeceğini, elektrik ve elektronik söktörünü, sekteye uğratacağı görülmekte'' Şimdilerde etkisini göstermesede ilerleyen zamanlarda sizlerde şahit olabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder