Onların Dünyası








Onların gözünden hayata bakmak! Yada onların gözüyle onları görmek gibisi yoktur sanırsam. Görünürde iki tane kuş bulunmakta. İkiside yuva mücadalesinde kazanan taraf olmak için var gücüyle çabalamada.  Objektifin ilk karelerine yakalan görüntü ile son karelerinde yaklanan görüntü arasında ''7 fark misali'' göstermekte...
İlk görüntüde ''karakuşun'' (cinsini bilmediğimizden dolayı ''kara kuş'' olarak adlandıracağız) vermiş olduğu mücadale gözümüze çarpmakta. Kırmızı kafalı kuşun gagasını tutarak ağız hareketlerini engellemeye çalışmakta. Aslında karakuşun herbir engellemesi, kırmızı çizgili kuşa karşı değil, kendi hayatını engellediği görülmekte. Herne kadar gagası hakereketsiz gibi  görünsede kırmızı başlıklı kuş, karakuşu hezimete uğratmak için elinden geleni yapmakta.
Ortada var olan bir yuva kavgası görülürken, sonraki fotoğraflarda görünen o ki ''kırmızı çizgili kuş'' vermiş olduğu mücadele ile karakuşun gözlerine karşı vurucu darbeleri ile etkisiz hala getirdiği, zaferi kazandığı görülmekte. Yuva hangi kuşun olduğunu anlıyamamaktayız. Ancak anladığımız olan tek şey, hayvanların bir yuva için ölümüne karşı vermiş olduğu mücadele gözler önünde sergilenmekte.
Sonrasındaki kareler demek isterdik ama o sonraki kareler malesef çekilmedi... Yada bizim bakmış olduğumuz interten sayfasında o görüntülere yer verilmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder