Mural İstanbul Festivali'nde renklenme sırası Kadıköy Belediyesi'nde

Kadıköy Belediyesi, bu kez de kendi duvarlarını 'Mural'  (duvar boyama) sanatına açtı. Daha önce Kadıköy sokaklarındaki duvarların boyanmasına izin veren Belediye, bu kez de Mural İstanbul Festivali için belediye binasının üç cephesinin boyanmasına izin verdi. 

2012 yılından beri  Kadıköy Belediyesi tarafından organize edilen Fesitval'in 7'si İstanbullu toplam 33 sanatçıyla, yaklaşık 30 binanın dış cephesini boyadı. Gri binalarının haşmetli görkeminden, rengarenk görüntülerle insanların içini açtığı için öncelikle aslında bu sanatının oluşmasına vesile olan sanatçı dostlarımıza
teşekkür etmek gerekir. Sonrasında ise desteklerini esirgemeyen Kadıköy Belediyesi'ne ise bu tür organizasyonun devamını bekleriz.

Fransız sanatçı JR ilk çıktığı zaman kendisine dair birkaç kelam bir şeyler söylemiştik. ' Sanatçının adı yok ' adlı yazımızı tıklayarak okuyabilirsiniz. Yine aynı sanatçı yıllar sonra Türkiye'ye gelerek ' İstanbul Sokakları JR ile buluşuyor ' yazımızı keyifle okuyabilirsiniz. 

Hazırlık aşamasında olan bir diğer yazımız ise Mardin'in Dargeçit ilçesinde de sanatçılara İlçe Belediyesinin desteğiyle halk duvarlarını açmıştı. Yazımız hazırlık aşamasında olduğu için şuan için bir link ne yazık ki veremiyoruz. 

'' Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt NUHOĞLU, belediye duvarlarının grinin kasvetinden kurtulmasının vatandaşın üstüne olumlu bir etki yaratacağını, belediye binasının bir kamu kurumu olmasına rağmen herkese ait olduğunu ve bu sıkıcılığından kurtulmak istedikleri için sanatçılara açtığını dile getirmiş. Artık ne diyelim darısı diğer belediyelerimizin başına... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder