Stanley Kubrick’in 60 yıllık kayıp senaryosu bulundu


Sinema duayeni Stanley Kubrick'in, yazar Stefan Zweig'ın romanında uyarladığı 1956 tarihli bir filmin senaryosu 60 yıl sonra gün yüzüne çıktı. 

Zweing'ın 'Yakıcı Sır' isimli mini romanı ise, evli bir kadınla ilişki yaşayabilmek için kadının 12 yaşındaki oğluyla iletişim kuran çapkın bir adamın hazin hikâyesini anlatılıyor.  

Sinema tarihinin en önemli birkaç yönetmeninden biri olan,
1999'da hayatını kaybeden Stanley Kubrick'in Avusturyalı usta yazar Stefan Zweig'ın 1913 tarihli 'Yakıcı Sır' adlı eserinden uyarladığı bir senaryo, 60 yıl sonra gün yüzüne çıktı. Zweing'ın 'Yakıcı Sır' adlı romanını, sinemaya uyarlayan ve senaryosunu hazırlaya Kubrick, o dönem filmi farklı sebeplerden ötürü çekememişti.


The Guardian'a göre kısa roman, Kubrick'in 1962 yılında beyaz perdeye aktardığı, Vladimir Nabokov'un 'Lotita' romanının tam tersi  bir hikaye anlatılıyor. Roman, Kubrick tarafından dönemin ABD'sine uyarlanmış ve beyaz perdeye aktarılmaya hazır bir halde bekliyor. 
Bangor Üniversitesi'nde Nathan Abrams tarafından keşfedildi. 'Abrams, 'Bunu keşfettiğime inanamadım. Gerçekten çok heyecan verici. Bu senaryonun kayıp olduğu düşünülüyordu. Kubrick hayranları, sanatçının bu eseri uyarlamayı ne kadar istediğini bilir, ama kimse bu senaryonun tamamladığını düşünmüyordu. Şimdi ise elimizde bir kopya var ve bu neredeyse bitmiş bir senaryo' diyerek senaryoyu duyurdu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder